Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Sportos Egyetem, Sportos Közszolgálat

Idén is szurkolhatunk csapatainknak a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján

A KEK a sporton keresztül lehetőséget nyújt arra, hogy a Kárpát-medencében tanuló felsőoktatási hallgatók élő kapcsolatot építhessenek ki egymással. A Kupa a futsal-, kosárlabda- és röplabdatorna mellett idén nyit az egyéni sportok irányába és a programra felkerül az asztalitenisz és az E-sport is, ezzel mindinkább multisport eseménnyé téve az összmagyar sportrendezvényt. Az egyes tornák minden évben jótékonysági programokkal egészülnek ki. A közös, nemes cél érdekében idén is összefognak a résztvevő csapatok. A közelmúlt ukrajnai eseményei világossá tették a szervezők számára, hogy a leginkább rászoruló, nehéz körülmények között élő kárpátaljai gyermekeket szükséges támogatni, ezért a Nagyszőlősi 3. számú Perényi Zsigmond Középiskola diákjai számára gyűjtenek adományokat.

Mivel a sportesemény már kinőtte a BEAC által kínált sportcsarnokokat, ezért további helyszínt kerestek a szervezők, ahol a futsal torna két csoportjának küzdelmeit le tudják bonyolítani. Csapatunk 2016 óta részt vesz a tornán, 2017-ben harmadik a tavalyi évben pedig negyedik helyen zárt, ezért szerettük volna, ha az idei évben hazai pályán mérkőzhetnek meg a csoportküzdelmek alatt, így a Ludovika Aréna is bekerült a KEK helyszínei közé. A Futsal bajnokság C és D csoportjainak mérkőzéseit fogják itt rendezni 2019. március 1-én pénteken és március 2-án szombaton.

Kosárlabda és röplabda csapatunk is nevezett a tornára, tavaly a nagyon erős mezőnyben mindkét csapatunk becsülettel helyt állt és a középmezőnyben végeztek, annak ellenére, hogy első alkalommal vettek részt a tornán. Reméljük sikeresen szerepelnek majd hallgatóink az idei évben is!

 Aki szeretne szurkolni az NKE csapataink az alábbi oldalon minden információt megtalál, a csoportokat a holnapi napon sorsolják: http://kek.elte.hu/2019/02/27/elkeszult-a-x-kek-programterve/ .


Címkék: Ludovika Aréna KEK