Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Sportos Egyetem, Sportos Közszolgálat

Az év utolsó hazai mérkőzésén győzelemmel örvendeztette meg szurkolóit az NKE-Csata

A mérkőzést mindkét csapat elhibázott támadással kezdte el, végül a vendég együttes Radócz faultját követően két büntetőből szerezte meg a vezetést. Együttesünk első támadásai nem voltak gördülékenyek, szinte helyzetet is alig tudunk kidolgozni. Védekezésben szerencsére jól zártunk, így ellenfelünk nem tudott elhúzni tőlünk. A jeget végül Radócz büntetői törték meg, négy perc játékot követően 4-2-es vendég előny mutatott az eredményjelző. A vendégek Sánta sikeres triplájával növelték előnyüket, melyre Radócz válaszolt egy betöréssel. Lang kosarával jöttünk még közelebb, már csak egy ponttal vezetett a pécsi csapat. Ekkor érkezett a pályára Nagy-Bujdosó, akinek sikeres hármasával 6 perc játékot követően átvettük a vezetést.  Laczka Miklós a vendégek edzője reagálva a fordulatra kikérte első idejét, ennek ellenére mi szereztük a következő pontokat Nagy-Bujdosó büntetőivel. A védekezésünk teljesen összeállt, aminek köszönhetően Lelik tiszta ziccerben dobhatta első pontjait. Az első negyed utolsó támadását a PINKK vezette, és egy hihetetlen dudaszós triplával egyenlítettek a negyed végén.

A második negyed első támadását csapatunk vezette, és bár sikertelen volt, a védekezésünk nem engedte, hogy visszaegye a vezetést a Pécs, sőt Nagy-Bujdosó duplájával újra nálunk volt az előny. A következő percek azonban a vendég csapatról szóltak, két duplával már nálunk volt az előny. Pálinkás érkezett a pályára, és egy szép védekezéssel jelentkezett be, melyet követően Horváth dobott egy szép triplát. Két vendég büntetőre Radócz válaszolt egy hármassal. A mérkőzés ezen szakaszában folyamatosan váltakozott, melyik csapat vezet, Tursics Krisztián időt is kért. A fejekben sikerült kicsit rendet tenni Lang szerzett kosarat egy szép támadás végén. A védekezésünk elveszítette viszont feszességét, ellenfelünk több könnyű kosarat is szerzett, 4 perccel a félidő vége előtt 24-25-re vezetett ennek köszönhetően ellenfelünk. Pálinkás kosarával ragadtuk újra magunkhoz az előnyt, érkezett is a vendég időkérés. A folyamatos kosárváltásokból mi jöttünk ki jobban, köszönhetően Kelsey zsinórban dobott 7 pontjának és Pálinkás parádés labdaszerzését követő ziccerének köszönhetően, a félidőre így 36-28-as előnnyel vonulhatott csapatunk.

A harmadik negyedet Bujdosó kosaraival indítottuk, elsőnek volt 10 pont a két csapat között.  Szűcs triplájával és Jáhni duplájával újra közel férkőztek hozzánk, fontos pillanatban érkezett Lelik triplája, de Jáhni újra válaszolt egy duplával. A védekezésünk újra üzemi hőfokra került, Austria hárompontosával újra 10 pont volt az előnyünk, sőt, egy pécsi kosarat követően Horváth hármasával már 11 ponttal mentünk. Gyors pontváltással tartottuk az előnyt, a pályára visszatérő Mányoky hármasával pedig még távolabb léptünk. Három perccel a harmad vége előtt kért újra időt a vendégek mester, próbálva megállítani, hogy teljesen elmenjen számukra a mérkőzés. Pontokat ennek ellenére Radócz szerzett, igaz egy perccel a negyed vége előtt Angyal sportszerűtlen hibájával és két sikeres vendég büntetővel tudtak csökkenteni a hátrányon. A záró játékrészre 56-44-es előnnyel fordultunk rá.

A negyedik negyed két gyors pécsi kosárral indult, Lang pontjaival sikerült tartani magunkat. A következő percek is a vendégekről szóltak, egy 2+1-el már csak 7 pontos előnyünk maradt. A támadásaink folyamatosan kimaradtak,  védekezésünkkel viszont tartottuk megmarad előnyünket. Austria ziccerével sikerült újra pontokat szereznünk, Laczka egyből időt is kért. A támadást kivédekeztük, de előnyt ebből nem kovácsoltunk pontok formájában. 5 perccel a mérkőzés vége előtt  9 pont volt a két együttes között, egyik csapat se tudott pontokat szerezni perceken át ezt megelőzően, sőt még a tiszta ziccereket se tudtuk értékesíteni. Bezzeg a pécsiek, akik egy szép duplával újra látótávolságon belül voltak. Tursics mester gyorsan időt is kért, amelyet követően Lang szerzett szép kosarat és egy sikeres védekezést is bemutattunk. Három perc volt hátra, amikor Horváth került ziccerbe, és növelte újra 11 pontra előnyünket. A PINKK együttese ki is kérte utolsó idejét, azonban ez se használt, Horváth triplájával és Kelley duplájával lezártuk a végét. Az utolsó két percben így nyugodtan játszhattunk már, egy kemény meccsen sikerült végül 71-58-ra nyernünk. Hárman is 10 pont felett zártak, Austria,Lang és Horváth.

Az utolsó két hazai mérkőzésünket így sikeresen hoztuk, azzal a tudattal utazhatunk idegenbe a Győr és a Peac ellen, hogy biztosan pozitív mérleggel fordulunk a 2019-es évre.

Tursics Krisztián: Nem volt ritmusa a meccsnek. Az elején megint bealudtunk emiatt hátrányba kerültünk újra. A 3. negyedben szerencsére átlendültünk és sikerült ritmust adni a játékunknak. Az pozitívum, hogy nyertünk és ennek köszönhetően bejutottunk a Magyar Kupa 8-as döntőjébe!

Laczka Miklós: Gratulálok az ellenfélnek, megérdemelten nyertek ma. Nálunk a védekezésünkben voltak jó dolgok, viszont sok üres dobást engedtünk az ellenfélnek, ezeket a jövőben nem szabad elkövetni. Sajnos emellett rengeteg hibát vétettünk támadásban, tiszta helyzeteket nem tudtunk értékesíteni.

Kelsey Lang: Gratulálok a csapatnak, ez egy szép győzelem volt, szerintem jól játszottunk. A fiatalok sokat segítettek, elsősorban Fanni és Enikő. A védekezésünk jó volt ma, szépen kisegítettük egymást.

Emilija Podrug: Gratulálok az NKE-Csatának, jobbak voltak nálunk. Sok hibát követtünk el mind védekezésben, mind támadásban, ezekkel pedig nem lehet meccseket nyerni. Az első félidő végén és a negyedik negyed utolsó perceiben szétesett a játékunk, ezekre a periódusokra a jövőben figyelnünk kell.

NKE-Csata – PINKK-Pécsi 424 71 –58 (12-12, 24-16, 20-16, 15-14)

Ludovika Aréna, 200 néző

Játékvezetők: Cziffra, Hervay, Kulcsár

NKE-Csata: Horváth B. 11, Radócz 9, Mányoky 3, Austria 11, Lang 17 Cserék: Lelik 5, Angyal, Pálinkás 7, Nagy-Budjosó 8,

PINKK-Pécsi 424: Szűcs R. 10, Szűcs L 5, Jáhni 13, Sánta 11, Podrug 12  Cserék: Dzankic 5, Zsilinszky ,Markovic 2,

Fotó: Szilágyi Dénes/NKE