Aranyjátszmában bukott el az UTE

Női Challenge-kupa, 1. forduló, visszavágó:

UTE – Pölkky Kuusamo (finn) 3:1 (23, 20, –14, 18) – aranyjátszma:13:15

Ludovika Aréna, 500 néző. V: Suciu (román), Saks (észt)

UTE: Fortuna 23, Kovács L. 11, Crittenden 16, Szűcs 9, Paradzik 15, Bagyinka 3. Csere: Hangodyné Lakatos, Faragó A. (liberó), Bokorné Liliom, Bleicher 3, Nagy V. 1, Kiss A. Vezetőedző: Kántor Sándor.

KUUSAMO: Hämäläinen 9, Swanegan 23, Nogueras 5, Lambert 17, Wasserfaller 13, Kjelstrup 14. Csere: Moncks (liberó), Huurne, Niemelä. Vezetőedző: Tuomas Alatalo.

Továbbjutott: a Pölkky Kuusamo aranyjátszmával

Remekül kezdtek a lilák, előbb Kovács Lilla, majd Naya Crittenden szórta az ászokat, s így villámgyorsan öt ponttal lépett meg az UTE. Később viszont bent ragadtak egy állásban – igencsak feljavult a finnek blokkja –, s ekkor a vendégek feljöttek kettőre. Kántor Sándor ekkor látta elérkezettnek az időt, hogy újoncot avasson Bokorné Liliom Rita személyében. Szerencsére sikerült is átlendülni a holtponton, és rövidesen már hét pont is volt már az előny. Ugyan ezután jött még egy hullámvölgy, de ekkor meg Bleicher Réka beállása hozta a megoldást. Ettől függetlenül a végén így is voltak még meleg pillanatai a liláknak, de 23:23 után Crittenden bombájával így is megnyerték a játszmát (25:23).

A második játszmában már nem sikerült úgy kezdeni, mint az elsőben, sőt 6:5-nél először vezettek a finnek. Mielőtt azonban elbízhatták volna magukat, jött egy hat pontos újpesti sorozat. Az izgalmak azonban tovább folytatódtak, a finnek megint feljöttek, s többször is megfordult az állás. 20:20 után azonban sorozatban öt pontot szerzett az UTE, a végén két Bleicher ász tett pontot a játszma végére (25:20).

A harmadik felvonásban érezhetően elfáradtak a hazaiak, a játszma közepén már négy pont is volt a finn csapat előnye. A végére ezt a játszmát el is engedték a hazaiak, így aztán 25:14-gyel szépítettek a finnek. A negyedikben azonban újra erőre kaptak a lilák, és meg is léptek három ponttal. Ugyan 7:7-nél egyenlő volt az állás, de ezután meg egy ötös újpesti sorozat következett, s ezt követően már nem engedték ki a vezetést a kezükből a lilák. 20:18-nál ugyan még izgalmasnak ígérkezett a végjáték, de ezt követően a finnek már nem csináltak pontot, így következett az aranyszett (25:18).

A döntő játszmára mindkét gárda nagyon felszívta magát, egy-egy pont volt csak a különbség a térfélcseréig, sajnos ekkor pont a finnek vezettek, és mindjárt el is léptek kettővel. Sikerült ugyan többször is az egyenlítés, de a 13:13 után kétszer is a vendégek szereztek pontot, ezzel pedig kiharcolták a továbbjutást (13:15).

Kántor Sándor: – Előbb utóbb meg fogjuk érteni, hogy minden pontért meg kell küzdeni. Az a baj, hogy jelen állás szerint inkább utóbb.

Forrás: http://hunvolley.hu/?p=15247