Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Sportos Egyetem, Sportos Közszolgálat

Megszerezte első győzelmét az NKE egyetemi női kosárlabda csapata!

A lányok két hazai vereség után utaztak Szombathelyre, az idegenbeli mérkőzésre. Ami biztató volt a mérkőzés előtt, hogy látszódott, a közös edzések megteszik hatásukat és egyre jobban összeszokik a csapat. Ennek pedig meg is lett az eredménye, hiszen annak ellenére, hogy csak 8 játékos tudott utazni a mérkőzésre, rendkívül magabiztos győzelmet aratott csapatunk. Karagits Kíra újra 20 pont felett dobott, de az össze játékosnak sikerült pontot szereznie a mérkőzésen.

A csapat edzője, Mányoky Fanni értékelt a mérkőzést követően: „Annyira nem indult jól a napunk, mert 11 játékost neveztem, de több embert nem engedtek el a munkahelyéről vagy egyéb ok miatt nem tudott jönni. Viszont mondtam a lányoknak, hogy ezzel ne törődjenek, mivel az számít, ki van most itt és nekik kell teljesíteni. Előre megnéztem egy-két mérkőzését az ellenfélnek és tudtam, hogy az egész meccsen zónázni fognak. Az öltözőben ezért azt kértem a csapattól, keményen és agresszívan védekezzünk, és abból mennek majd a támadások. Szinte egész meccsen sikerült az egész pályás letámadásra épülő taktikánkat tartani, amivel az ellenfél nem tudott mit kezdeni, rengeteg labdát és ennek köszönhetően sok gyors kosarat szereztünk. Aki pályára lépett mindenki hozzá tudott tenni valamit a játékhoz ezért pedig gratulálok nekik. Külön kiemelném, hogy Kíra eddig minden mérkőzésen 20 pont felett dobott, és Ilcsit, aki 14 pontja mellett teljesen levette a pályáról az ellenfél legjobb játékosát. Olyan érzésem volt, mintha már évek óta együtt játszana a csapat, ez eddig nem volt meg és talán ez az összeszokottság hiányzott eddig a győzelmekhez.”

SZOMBATHELYI EGYETEMI SE - NKE-CSATA

47-86 (11-20, 10-31, 13-18, 13-17)

NKE-Csata: Pánczél Ilona 14, Karagits Kíra 23, Kundráth Kiara 12, Kovács Kincső 9, Kovács Kitti 2 Cserék: Németh Fanni 8, Sütő Brigitta 14, Csarankó Viktória 4  Edző: Mányoky Fanni