Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Sportos Egyetem, Sportos Közszolgálat

Egyetemi Bajnok az NKE

2018. november 10-én, 29. alkalommal rendezték meg Újpesten a Magyar Egyetemi és Főiskolai Cselgáncs Országos Bajnokságot.  Három évvel ezelőtt a Testnevelési Egyetem akkor 25 éve tartó veretlenségét törtük meg, és bajnok lett az NKE csapata. Idén mi más lehetett volna a cél, minthogy újra megszerezzük a győzelmet. Ennek érdekében igyekeztünk minél több hallgatót mozgósítani, végül 80 fővel kezdtük meg az egyetemi bajnokságot a 208 fős mezőnyben. A profi kategóriában 5, amatőr kategóriában 75 versenyző három karról képviselte az Egyetemet.

Hallgatóink összesen 2 arany, 11 ezüst és 8 bronzérem mellett 2 negyedik, 12 ötödik és 6 hetedik helyet szereztek meg, melynek köszönhetően a 16 magyar felsőoktatási intézmény között folyó csapatversenyben sikerült újra diadalmaskodnunk.  A Testnevelési Egyetemet minimális, 2 pontos különbséggel, a dobogó harmadik helyén végző  Pécsi Tudomány Egyetemet jelentős pontelőnnyel sikerült legyőznünk.

Csapatverseny végeredmény:         1. NKE           142 pont

                                                           2. TE               140 pont

                                                           3. PTE             91 pont

 

Említésre méltó, hogy az MEFOB, illetve a BM versenyrendszerében a cselgáncs minden túlzás nélkül a legsikeresebb sportágunk. Az elmúlt 5 évben sorozatosan a dobogóra állhattunk az egyetemi csapatversenyben, emellett kiemelkedő egyéni teljesítmények is születtek. A BM Tanintézeti Bajnokságban 6 éve veretlen az NKE Rendészettudományi Kara, míg a BM Országos Bajnokságban is rendre a dobogón végez az egyetemi csapat. A 2019. évi rendőr cselgáncs EB-re is delegál egyetemünk hallgatókat.

A fenti eredmények kiválóan tükrözik hallgatóink rátermettségét, és mutatják be testnevelőink munkáját.  Az augusztusi alapkiképzés óta szisztematikusan készítették fel a szakemberek judósainkat és azokat is, akik itt az egyetemen találkoztak először ezzel a sportággal. Külön öröm, hogy idén a Nemzetközi és Európai Tanulmányok Karáról és az Államtudományi és Közigazgatási Karról is sikerült hallgatókat indítanunk a versenyen. Nagy eredmény ez a győzelem, hiszen 29 éve rendeznek Judo MEFOB-ot, ahol 27-szer a Testnevelési Egyetem diadalmaskodott. 2015 után már második alkalommal győzték le az NKE hallgatói a TF csapatát. Ez a bravúr más felsőoktatási intézménynek még nem sikerült- értékelték a rendezvényt Soós Rita Terézia és Nagy Ádám, testnevelő tanárok.