Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Sportos Egyetem, Sportos Közszolgálat

A sportos hétvége eredményei - nehézkes szezonkezdet, de bíztató jelek

Mozgalmas hétvégén vannak túl az egyetem csapatai, ugyanis több sportágban is fontos és nehéz küzdelem várt hallgatóinkra.

A sportos hétvégét az NKE-Csata csapata indította, akik zsinórban 3. győzelmüket könyvelhették el az ELTE BEAC Újbuda ellen megnyert egyetemi rangadón. A lányoknak sikerült 100 pont fölé menniük és 108-81 arányban győzedelmeskedtek. Gratulálunk Nekik!

"Nehezen indult a mérkőzés, mert váratlan szituációba kerültünk, a csapatkapitányunk, Nagy-Bujdosó Nóra rosszul lett a bemelegítésnél. Szerencsére a csapat jól reagált, kifogtunk egy extra napot támadásban, így megnyertük a meccset, tudtuk uralni a mérkőzést. A védekezéssel azonban nem vagyok elégedett, 81 pontot kaptunk ami nagyon sok. Szeretnék gratulálni az ellenfél három magyar játékosának, akik extrán játszottak és 20 pont körül dobtak. Ezt pozitívan értékelem, mivel nálunk is három magyar játékos volt, aki 20 pont fölé, vagy annak a közelébe jutott, ez jó hír a magyar női kosárlabdára nézve. Szeretnék gratulálni a csapatomnak, mert jól kosárlabdáztunk, és remélem, tudjuk folytatni ezt az utat a következő héten is."- nyilatkozta a csapat vezetőedzője, Tursics Krisztán

Kevésbé volt szerencsés a KRSE-LUDOVIKA női futsal csapatunk, akik vasárnap hazai környezetben, a Ludovika Arénában, 5-1-es vereséget szenvedtek az esélyesebb FTC FUTSAL- FISHER KLÍMA csapatától.
A vendégek már a 2. percben megszerezték a vezetést, amit a második félidőben 5-0-ás szakaszra tudtak növelni, a mieinknek sajnos csak egy szépítő gólra futotta. Aggodalomra azonban semmi ok, a lányok továbbra is őrzik második helyüket a tabellán, ugyanis ez volt az első vereségük a szezonban.

Az NKE SE Röplabda szakosztály női csapata 2018. október 28.-án játszotta első bajnoki mérkőzését a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi kara ellen.

A mérkőzést az SE ETK nyerte 3:0 szettarányban. A mérkőzésnek a Ludovika Aréna adott otthont.

Az első két szettben a csapat nagyon szépen teljesített, csak néhány ponttal maradtak le. Az utolsó szettben azonban a csapattagok elfáradtak és a koncentráció is csökkent. A tegnapi nap alkalmával felszínre kerültek a hiányosságok, amikre még időt kell fordítani. Így a továbbiakban a labda fogadására, a támadásra kell a hangsúlyt fektetni, illetve a mentális koncentrációra is. Meg kell jegyezni, hogy az ellenfél egy nagyon jól összeszokott, taktikai csapat volt, így nem volt könnyű dolga az NKE SE csapatának.

„Úgy gondolom, a tegnapi mérkőzés rávilágított arra, hogy a csapatnak össze kell szoknia. Mindössze 3 edzésen vagyunk túl, így még nem ismerjük egymás szokásait, erősségeit és gyengeségeit. De úgy gondolom, egy nagyon ütőképes csapat kovácsolható, mind női, mind pedig mix kategóriában, hiszen egyenként, mindenki nagyon tehetséges és több éve űzi már ez a sportágat.” – nyilatkozta Ujhelyi Dalma.

A szakosztályvezető elsődleges célja, hogy egy olyan baráti közösség jöjjön létre, akik azért játszanak, mert szeretik ezt a sportágat. „Nagyon meg vagyok elégedve a lányok munkájával, továbbra sem csüggedünk, edzünk tovább és reméljük legközelebb másképp alakul majd.” – tette hozzá a szakosztályvezető.

Következő mérkőzését az NKE SE női csapata a SOTE ellen játszik a Ludovika Arénában.

A sportos hétvége zárásaként, de már hétfőn este,  játszotta első mérkőzését egyetemünk mindkét kosárlabda csapata a Magyar Egyetemek és Főiskolák részére kiírt országos bajnokságban. Mindkét mérkőzést a Ludovika Arénában rendezték.

A lányok 18:30 órától kezdődő mérkőzésén nagyon jól tartották magukat, a második negyed azonban a Széchényi Kosárlabda Akadémiának sikerült jobban így a félidőben 4 pontos előnnyel vonulhattak az öltözőbe a csapatok. A meccs második felében is fej-fej mellett haladtak a csapatok, az utolsó negyed azonban szintén a vendégeknek sikerült jobban, így a végén 62-73-al zárult a találkozó. Csapatunk edzője Mányoky Fanni így értékelte a mérkőzést: "Először is Gratulálok az ellenfélnek! Csapatom nagyon jól helyt állt egészen 3 negyeden át az összeszokott győri csapat ellen. Majd az utolsó negyedben teljesen elfogytunk. Újoncként indultunk az egyetemi bajnokságban és csak pár edzésünk volt együtt.Dolgozunk tovább és szeretnénk meglepetéseket okozni!"

Férfi csapatunk 19:50-kor kezdődő összecsapásán a tavalyi kiírás győztese, a Nyíregyházi Egyetem Sportegyesülete volt az ellenfél. Sajnos a papírforma szerint alakult a mérkőzés, a vendégek már a 2. negyed végére 24 pontos előnyre tettek szert. Ez a vezetés pedig kitartott a meccs végéig, az NKE SE játékosait azonban nem érheti panasz, a fiúk bátran játszva mindent megtettek egy jóval összeszokottabb csapat ellen, ami most egy 55-85-ös vereségre volt elegendő.


Címkék: nke mefob ludovika nkese