Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Sportos Egyetem, Sportos Közszolgálat

Közszolgálati Kézifegyver Kupa

Az idén negyedik alkalommal rendezte meg az Nemzeti Közszolgálati Egyetem Sportegyesület Lövészszakosztálya a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel közösen a IV. Közszolgálati Kézifegyver Kupát 2018. október 12-13-án a gyáli Gemini lőtéren.

A rendezvényt egynaposra tervezte a szervezőbizottság, de a rendkívüli érdeklődésre tekintettel már egy nappal korábban elkezdődött a megmérettetés. Az első nap az egyetemi hallgatók lőtték meg a versenyt, a második napon pedig a különböző meghívott honvédelmi és rendészeti szervezetek versenyzői, valamint civil sportegyesületek versenyengedéllyel rendelkező sportlövői álltak lőállásba. Összesen több mint 180 versenyző jelent meg, amely országos viszonylatban is kiemelkedő szám, tekintve a sportlövészet szigorú feltételrendszerét. Az öt pályából álló, dinamikus elemeket tartalmazó lőfeladatokat a nemzetközi IDPA (International Defense Pistol Association) szabályrendszere szerint értékelték. Ez a dinamikus lövészeti szakág alapvetően az önvédelmi lövészet sportelemekkel kiegészített változata, emellett több ország rendészeti szerveinek lőkiképzési alapját is képezi és jól alkalmazható a lőkészség felmérésére.

A versenyen sok kategóriában hirdettek eredményt, a hallgatói és az aktív hivatásos állományú lövőket, valamint a csapatokat is külön díjazta a rendező. A szervezők külön köszönetet fejezik ki a verseny kiemelt támogatóinak, a RUAG Ammotec Zrt-nek és a Honvédelmi Sportszövetségnek, hozzájárulásukkal vált lehetségessé a verseny minden korábbinál magasabb színvonalon történő megrendezése.

 

Eredmények:

Egyéni versenyszámok:

 

Hivatásos kategória:

  1. helyezett: Baranyai Ernő - Köztársasági Elnöki Őrség
  2. helyezett Parrag Norbert - Győr-Moson-Sopron MRFK
  3. helyezett dr. Gáspár Miklós - NKE RTK (NKE SE)

 

Hallgató kategória:

 1. helyezett: Kadosa Erik rtj. (RTK)

 2. helyezett: Őri Péter rtj. (RTK)

 3. helyezett: Tímár Félix htj. (HHK)

 

Lady kategória:

 1. helyezett: Illés Bianka - Tolna MRFK

 2. helyezett: Barcsi Lilla Szilvia rtj. - NKE RTK

 3. helyezett: Sztikné Magyar Erika - Fejér MRFK

 

Oktató kategória:

 1. helyezett: dr. Gáspár Miklós NKE RTK

 2. helyezett: Szikszay Tamás NKE SE

 3. helyezett: Zentay Károly NKE HHK

 

Szöveg: Gáspár Miklós

Fotó: Szilágyi Dénes


Címkék: RTK kupa