Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Sportos Egyetem, Sportos Közszolgálat

Parádés győzelmet aratott a magyar női röplabda válogatott a Ludovika Egyetemi Sportközpontban!

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Egyetemi Sportközpontjában első alkalommal rendeztek válogatott mérkőzést május 20-án. A csarnokba nagyjából 1000 néző foglalt helyet, hogy buzdítsa a magyar női röplabda válogatottat, akik az Európa Liga Arany csoportjában kezdték meg a küzdelmeket a vasárnapi napon. A szövetség már régen várta, hogy Budapesten rendezhessen tétmérkőzést, de sok éven át nem volt megfelelő csarnok erre a célra. Az NKE sportcsarnokával ez a probléma elhárult, és méltó környezetben játszhatták le a lányok az Európa Liga csoportmeccsét.

 A hosszú hétvége ellenére szép számban érkeztek a mérkőzés előtt a szurkolók, akik miután megcsodálták a gyönyörű sportlétesítményt sajnos kaptak egy rossz hírt: a magyar válogatott csapatkapitánya Tálas Zsuzsanna megsérült a bemelegítés folyamán.

A nap ezután viszont álomszerűen alakult, mivel a csapat kettőzött erővel küzdött, hogy vezérüknek örömet okozzanak. Az első szettet komoly különbséggel, 25-16-ra nyerték meg, és bár a franciák minden megpróbáltak, hogy a fiatal magyar csapatot megszorítsák, erre a második és a harmadik szettben se mutatkozott komoly esélyük. A magyar lányok egy fenomenális, 3-0-s győzelemmel avatták fel a Ludovika Egyetemi Sportközpontot a kilátogató nézők legnagyobb örömére. A csarnok minden szempontból jelesre vizsgázott, és az eddigi legnagyobb rendezvényét is probléma nélkül vezényelték le a szervezők.

Folytatás szerdán, dupla mérkőzéssel. Ezen a napon a magyar férfi válogatott 16:00-tól Albánia együttesét fogadja, míg női csapatunk 18:30-tól a horvátokat látja vendégül. Szurkoljunk együtt a két vállogatottnak.   

Fotók: Magyar Röplabda Szövetség