Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Sportos Egyetem, Sportos Közszolgálat

Röplabda Európa Liga: sajtótájékoztatót tartott a Magyar Röplabda Szövetség a Ludovika Egyetemi Sportközpontban

A három összecsapás a 2018. május 20-i Magyarország-Franciaország női, a 2018.május 23-i Magyarország-Albánia férfi és szintén ezen a napon megrendezendő Magyarország-Horvátország női mérkőzés. Ennek apropójából a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Campusának sportközpontjában megrendezett sajtótájékoztatón Ludvig Zsolt, a Szövetség főtitkára, Dr. Borók György, az NKE sportigazgatója, valamint a válogatottak képviselői beszéltek a közelgő tornáról. A nők a legmagasabb osztálynak számító Arany Ligában, míg a férfiak az Ezüst Ligában szerepelnek majd. Ludvig Zsolt elmondta, a ranglistában elfoglalt helyezés alapján sorolták be a ligákba a válogatottakat. Külön öröm, hogy mi rendezhetjük a női arany liga négyes döntőjét, így a válogatottunk alanyi jogon részt vehet azon. A csoportkörben lejátszandó hat meccs így a felkészülésre fordítható. A férfiak esetében viszont már az elejétől élesnek kell lenni, mivel azt a célt tűzték ki a csapatnak, hogy jusson be az ezüst liga döntőjébe.

Dr. Borók György felvezetésként elmondta, örömteli, hogy itt tartja a Szövetség a sajtótájékoztatót, mivel ez az első ilyen jellegű rendezvény a csarnokban. Beszédében elmondta, nagy öröm, hogy egy fejlődő sportág válogatott mérkőzéseinek helyszíne lesz az új sportközpont. Külön örömtelinek tartja, hogy sok fiatal játékos van mindkét csapatban, és többen egyetemi hallgatók is. A sportközpont célja, hogy hosszútávon az egyetemi sportélet legfontosabb létesítménye legyen, szeretné, ha a röplabda sport bázisa is a Közszolgálati Egyetem csarnok lenne. Ha ez megtörténik, akkor az NKE is hozzá tud járulni a röplabda sport további fejlődéséhez.

A válogatottak edzői, és a csapatokat képviselők elmondták, mindkét együttes fiatal játékosokból áll, és mindkét csapatban komoly lehetőségek lehetnek hosszú távon.

A sajtótájékoztató végén elhangzott, a magyar női válogatott 2018.05.16-án, szerdán, azaz a mai napon 18 órai kezdéssel edzőmérkőzést játszik Izrael csapata ellen, melyre a belépés ingyenes lesz. Minden érdeklődő egyetemi polgárt szeretettel várnak a meccsre.  

Fotók: Szilágyi Dénes