Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Sportos Egyetem, Sportos Közszolgálat

Ismét közel volt a csoda, a legjobb 4 között végeztek a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján futsalosaink

Ismét közel volt a csoda, a legjobb 4 között a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján futsalosaink

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem futsal csapata immár harmadik alkalommal vett részt az ELTE szervezésében megrendezésre kerülő rangos nemzetközi futsal tornán. Az tavalyi évhez képest teljesen átalakult a csapat. A Rendészettudományi Kar, az Államtudományi és Közigazgatástudományi Kar és a Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kar hallgatóiból válogatott csapatnak túl sok ideje nem volt megismerni egymást. A hét elején MEFOB mérkőzésekkel hangolódtunk a tornára, de ezeken még sok pontatlanság, kapkodás, az összeszokatlanság jelei látszódtak, melyet az eredmény is tükrözött. A MEFOB második fordulójába sajnos nem jutottunk tovább, de a pályán töltött időből a csapat sokat profitált.

A KEK D csoportjában az első mérkőzést a Corvinus ellen játszottuk, az első félidő végén védelmi hibánkat kihasználva 1-0-ra vezetett az ellenfél. A második félidőben rohamoztunk, a mérkőzés vége előtt 3 perccel a kapust is lehoztuk, de egy eladott labdát az üres kapuba gurított az ellenfél, így a végeredmény 2-0 a Corvinus javára. A második mérkőzést Young Boys csapatával vívtuk meg, a fordulatos mérkőzésen az NKE részéről Mórocz Barnabás, Erdősi Xavér és Horváth Krisztián is betalált, 3-3as döntetlennel zárult. Az utolsó csoportmérkőzésen kötelező volt a győzelem, ha tovább szerettünk volna jutni. Ennek tudatában léptek pályára a fiúk, és Mórocz Barnabás 2, Erdősi Xavér, illetve Tóth Bertalan góljaival 4-1 re sikerült nyernünk. A csoport utolsó mérkőzése kedvezően alakult, csoport másodikként továbbjutottunk, ahol a házigazda ELTE csapata várt ránk.

Negyeddöntő  ELTE – NKE

Az ELTE csapata az első félidőben 3 ziccert értékesített, nekünk a nagy helyzetek kimaradtak, csak az első játékrész végén Domján Péter góljával sikerült szépíteni. A második félidőben újra az ELTE talált be, és már elúszni látszott a meccs. A fiúk azonban sebességet váltottak, 5 perccel a vége előtt először Tóth Bertalan talált be, majd a hajrában újabb Domján gól, illetve Gyarmati Zsolt is meglőtte a gólját, így a rendes játékidő 4-4gyel zárult. A büntetőpárbajt a mieink bírták jobban végül 9-8 arányban az NKE nyert és jutott az elődöntőbe.

Elődöntő         SZIE - NKE

A legjobb 4 között a Szent István Egyetem csapata várt ránk. A mérkőzés felénél 1 gól hátrányunk volt.  A második játékrészben megpróbáltuk feltörni a védelmet, de 2 kontrahelyzetből kapott gólokra már nem tudtunk válaszolni, így 3-0ra kikaptunk, és készülhettünk a bronzmérkőzésre.

Bronzmérkőzés          NKE- Góbék

A bronzmérkőzésen a kolozsvári Góbék csapatával kerültünk szembe. Sajnos a sorozat végére elfogytunk és bár mentek a srácok előre, próbálkoztak, 5 perccel a vége előtt 0-3as állásnál időt kértünk. Tóth Bertalan révén sikerült gyorsan gólt szerezni, de további találat nem esett, így 3-1es kolozsvári sikerrel a 4. helyen végzett csapatunk.

Csapatunk a tavalyi bronzérem után idén sem szégyenkezhet, újra a legjobb 4 közé verekedte magát, és bár érmet nem szereztek, de nagyon jó alapját adhatják a jövőben az egyetemi futsal válogatottnak- értékelt Nagy Ádám testnevelő tanár, az NKE SE futsal szakosztályának vezetője.

A KEK szervezői a torna All star csapatába válsztották Domján Péter harmadéves határrendészeti szakirányú hallgatót.

Csapattagok: Bósa Bence, Gazsi Ádám, Erdősi Xavér,Domján Péter, Horváth Krisztián, Tóth Bertalan, Kovács Dániel, Mórocz Barnabás, Csépányi –Barczi Márk, Szekér Dániel, Gyarmati Zsolt, Hartai László

 

További eredmények, információk megtalálhatók a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség weboldalán:

https://mozduljra.hu/cikk/bme_sikerrel_es_telt_hazzal_bucsuzott_a_ix_karpat_medencei_egyetemek_kupaja/


Címkék: futsal nke kek